Най-добрите бармани у нас премерват сили на World Class 2022

мин. четене

С настъпването на лятото всички се размечтаваме за дългите нощи, изпълнени с музика, силен смях, неспирни танци и разбира се – освежаващи напитки. Независимо дали сме по морето или в града, който никога не заспива, най-добър спътник в тези приключения е барманът. Той ни посреща с усмивка и превръща поднасянето на напитки в изкуство, което се разгръща пред очите ни, и получаваме още по-голяма наслада от живота.

Тази година най-престижното състезание за бармани в света отново събира всички почитатели и посланици на бар културата, за да търси най-добрите професионалисти в сферата. WORLD CLASS 2022 е тук! И на него ще открием отговорът на въпроса „Кой е най-добрият барман в България?“.Най-добрите бармани в страната вече премериха сили в приготвянето на изкусителни коктейли в рамките на два квалификационни кръга, които се проведоха на 9 март и 27 април. Те безспорно демонстрираха изключителни умения, опит и много талант. Превърнаха квалификациите в истинско удоволствие за сетивата. След оспорваната надпревара само десет души успяха да се класират за финала в София.

Сега на него на 2 юни зад бара ще застанат:

  • Манол Лазаров
  • Виктор Христозов
  • Роберто Димитров
  • Крис Арсов
  • Самуил Куртев
  • Юлиан Христов
  • Румен Христов
  • Павел Ненов
  • Антон Русчев
  • Борис Марков

На финала у нас ги очаква ги престижното жури от международни бар експерти. Те ще трябва да дадат всичко от себе си, за да го впечатлят и да се преборят за титлата „World class барман на годината за България“.

Победителят ще отлети до далечна Австралия, където ще представи страната ни на грандиозния световен финал в Сидни през септември тази година. Там всички най-добри представители на бар индустрията ще обменят опит и знания, ще демонстрират умения и креативност, оставяйки своя уникален почерк на международната бар сцена.А World Class е лидер в коктейлната култура. Състезанието се провежда ежегодно в десетки държави по света, за да вдъхновява и провокира интереса към миксираните напитки. World Class е иноватор в преживяванията и културата на консумиране на коктейли, в центъра на които стоят брандовете от луксозното портфолио Diageo Reserve: джин Tanqueray, водка Ketel One, ром Zacapa, скоч Talisker, скоч The Singleton, бърбън Bulleit, водка Cîroc, текила Don Julio и скоч Johnnie Walker.

Всеки от тях е базиран на наследство, майсторска изработка и автентичност, използвайки качествени съставки в най-естествената им форма. Именно World Class е връзката между най-луксозните дестилати в индустрията и професионалистите, които създават страхотни коктейли, както и с любителите, които искрено им се наслаждават.


Още по темата: