Луксозен магазин в Лондон вече приема плащания в криптовалута

мин. четене

В луксозен магазин в Лондон вече може да се плати с криптовалута по актуални цени в реално време. Модният дизайнер Филип Плейн отвори лъскавия си търговски обект Crypto Concept Store, в който може да се плати с 20 различни валути.

Вместо етикети с цени на стоките има QR код, защото криптовалутите са променлива и постоянно сменят стойностите си. За търговците това не е лека задача, защото на всеки 10 минути има нова цена, но тя се променя автоматично и пазаруването остава да е леко и приятно.

Може една стока да излезе по-изгодно да се плати в различна валута според движението за деня. Единственото е да имате телефон и криптовалута, другото става лесно и може цените да се сравнят в реално време онлайн.

В магазина има още и музей, където са изложени NFT арт колекциите на Филип Плейн. Те също може да се закупят с криптовалута.

Има ли интерес към този вид магазин?

Да, и то голям в първите дни след отварянето на магазина в края на април. Според анализаторите, криптовалутите много скоро ще навлязат във всички видове разплащания на стоки и услуги не е далече момента, когато всички ще плащат така.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: