Круизен кораб ще обикаля света завинаги

мин. четене

Планирано е да потегли през 2025 г. – Narrative ще бъде първият в света луксозен круизен кораб, който ще обикаля света постоянно. Това е стартъп проект на компанията Storylines, като корабът ще е на 18 нива, с 20 ресторанта.

Цените обаче никак не са от най-евтините - за каюта от 20 кв. м цените започват от около 440 хил. долара и достигат до 10 млн. – в зависимост от това дали искате да притежавате мястото без ограничения, или за период от около 24 години. Луксозният кораб може да побере до 1000 пасажери и ще предлага на желаещите всякакви удоволствия - има 3 басейна, библиотека, ресторанти, казина.

Въпреки че все още не е отплавал, желаещи не липсват. Компанията вече продава парцели, а наскоро нашумя и новината за семейство, което е отделило над 1 млн. паунда за собствено жилище на борда.
 

Истинска "Хвърчаща класна стая"

Съвсем като в романа на Ерих Кестнер жителите/пасажерите на кораба ще могат да дадат на децата си  възможност да опознаят световните култури и история отблизо, пътувайки. Образователната система включва малки класове с топ образователни специалисти, като пътуването е част от образователния процес. Така се ражда и концепцията за Worldschooling - надграждайки homeschooling традицията, като дава възможност на учениците да учат география, история и световни езици, използвайки основните спирки по пътя на MV Narrative - като Рим, Гърция, Египет, Близкия изток, Индия, Азия, Япония, САЩ, Южна Америка и много други.

Образованието на борда на кораба включва и преподаване по Валдорфската система, както и Монтесори обучение. Включени са и разнообразни уъркшопове. Има и фокус върху изучаването на природата, океаните и горите.

На борда ще могат да се практикуват и всякакви спортове в зала или водни спортове. Компанията се гордее, че изгражда първото в света реално образователно преживяване, което дава възможност на децата да се свързват с тяхната социална среда, да опознава целия свят и себе си.
 


Още по темата: