Готви красиво и умно!

мин. четене

Те са Стоян и Десислава Георгиеви - единият готви, другият снима, но и   двамата обичат да пътуват и да опитват света през рецептите му.

„Готви умно“ е първото им книжно дете, в което са събрали 150 изкусителни кулинарни изкушения, които показват техния поглед върху традиционни и популярни рецепти от цял свят. В тях съчетават класически готварски техники с модерни технологии. Споделените рецепти са съобразени с идеята да се храним разнообразно, използвайки нови и качествени продукти и подправки.

За книгата нейните създатели казват:

„Опитахме се да направим книга, която може да ви бъде полезна през всеки ден от годината и да ви даде решение, когато се чудите какво да хапнете. Това е книга за готвещи хора с добри познания и умения в кухнята. Тя обаче е и за тези, които сега започват своето кулинарно приключение и искат да научат нови, полезни неща за приготвянето на храна, за съчетанията, както и за добрия вкус, в буквалния и преносния смисъл.“

По всичко личи, че това е книга, направена с много любов – към храната, към нейния вид, вкус, и това, което ни дава не само нейното приготвяне, но и консумирането й.  И това не е  случайно – Десислава е кулинарен стилист, а Стоян – кулинарен фотограф. За тях видът на храната, нейното сервиране е също толкова важен, колкото и вкусът й. Красотата е другото име на изкушението, когато става въпрос за гурме.

„Готви умно“ е създадена с цел да бъде полезна през всеки ден от годината и да дава решение, когато се чудим какво да хапнем.  

Затова горещо ви я препоръчваме през тези есенни дни, които изобилстват от чудесни продукти с най-разнообразни цветове и вкусове . Направете цветна и вълшебна вашата есен като заложите на естетика и изкушения за всички сетива, защото най-големият ни дълг е този към удоволствието, а най-сигурният начин да го изпълним - като му се отдадем.

За автора:

Кремена Димитрова

Всичко може да бъде направено с повече красота и любов към човека, това са всекидневните ми битки. А моето оръжие са думите, малките и големите жестове, мълчанието, смирението. Трябва да се воюва само с любов в сърцето, и само с уважение към другия. Източната мъдрост, южноамериканската страст и дълбочината на българското православие са моите опори в търсенето на смисъла. Гледам на себе си като на...

Виж профила

Още по темата: