Днес е ден без автомобили

мин. четене

Ден без автомобили ще закрие Европейската седмица на мобилността, която се провежда за 20-и юбилеен път у нас в 12 български града. Инициативата тази година тече от 16 до 22 септември и в рамките на тази седмица се организират различни събития. Основната тема е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“ като целта е да се повиши осведомеността за устойчивата градска мобилност. 

Европейската седмица на мобилността се провежда със съдействието на Министерството на околната среда и водите, което кани всички заинтересовани български градове, институции, бизнес организации и неправителствени организации да участват активно в отбелязването на юбилейното 20-то издание на кампанията. Вижте как може да се включите и регистрирате в празничния ден: mobilityweek.eu/home/.

Много европейски градове все повече развиват градска среда, където пешеходците и велосипедистите да имат предимство пред автомобилите, а движението и прекарването на свободното време в спорт и движение е държавна политика. 

Повече информация по темата можете да видите на Фейсбук страницата на ЕСМ в България https://www.facebook.com/MobilityWeekBG

Още градски идеи за по-добър живот:


Още по темата: