Британците се завърнаха в зимните ни курорти

мин. четене

Зимните ни курорти посрещат чуждестранни групи, след като през миналата зима туристическият поток бе изцяло от българи заради пандемията. 

И британските граждани отново са в Банско, Боровец и Пампорово след като пропуснаха два летни и един зимен сезон, съобщава сайта travelnews.bg. Очаква се наплив от Обединеното кралство заради ограниченията в някои европейски страни (Франция, Италия, Австрия) и въпреки опасенията от разпространението на варианта Омикрон. 

България през годините се е ползвала като най-достъпната дестинация за ски и сноуборд сред британците.  Тази година Боровец и Банско оглавяват британската класация на Post Office на най-евтините места, където може да се карат ски през настоящия зимен сезон.  Класацията се прави на базата на няколко основни разхода за шест дни, сред които са цената на лифт карта, наема на ски екипировка, колко струват полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша "Кока Кола", чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите. За Боровец сметките на британците показваха, че разходите за шест дни са 427,17 паунда, а в Банско – близо 499 паунда.

Великобритания беше най-големият чуждестранен пазар за зимните ни курорти преди пандемията. През сезон 2018/2019 г. са пристигнали над 93 000 туристи, показват данните на Министерството на туризма. Обединеното Кралство е и вторият най-важен пазар за летния туризъм след Германия.  

 . 


Още по темата: