Антиинсулиновата диета, по която Холивуд полудя

мин. четене

Откакто свят светува хората се интересуват от красотата и външния си вид. Но с идването на Холивуд и киното от масов тип, нещата излизат от контрол. Седмото изкуство издига в култ красивото тяло и лице, изрядната прическа и външен вид, което е взело в жертва не един и два живота на големите звезди.

Макар за това да се говори отскоро, всички в киноиндустрията знаят, че от края на нямото кино насам всички актьори и особено актрисите са подложени на нечовешки натиск от страна на кинематографията, продуцентите и публиката да изглеждат винаги красиви, енергични, но и елегантни и ефирни. Нито се е взимало под внимание, че жената има естествени жизнени цикли на промяна, нито раждането и възстановяването са били извинение. 

Признанията на оцелелите

Отскоро Холивуд е залят от признания на звезди от 60-те и 70-те,  оцелели под напора на естетическите стандарти. Те издават, че за добрата им форма е допринесло едно хапче, което медиците са изписвали за диабет, но то всъщност е потискало апетита до степен, която пациентът спира да се храни, отслабва, но потъва в днес наричаното явление „мозъчна мъгла“ – състояние, в което мозъкът работи на намалени честоти, обработва по-бавно информация, не умее да се справя с повече задачи и откровено зацикля с времето. Това води със себе си припадъци, повишена нужда от сън, но лекарите, наети от холивудската индустрия тушират това с т.нар. витаминна бомба – коктейл от медикаменти с плодов фреш.

Деби Рейнолдс разказва за тази магична диета и опасното хапче в своята биографична книга. Тя си спомня как е припадала по време на снимките на хитовия мюзикъл Singing in the Rain и как е трябвало да танцува по 12 часа на ден, за да се справи с ролята. За целта са били наети трима учителя по танци, но нейното тяло е имало нужда от енергия, за да репетира и да танцува от 8 до 8 вечерта. Да си уморен или гладен не разрешено в Холивуд.

Може само витаминна бомба с голяма доза амфетамини.

 

Същият коктейл съсипва легендата на Холивуд Джуди Гарланд и вероятно Мерилин Монро

За това нико не говори. Бизнесът процъфтява, зрителите се наслаждават на красота, пищност и естетика от екраните и никой не се интересува от психическото или физическото здраве на звездите. Натискът на продуцентите е гигантски и те са готови да използват всички разрешени и неразрешени методи на медицината, за да държат звездите максимално дълго във форма.

Има съмнения, че и Мерилин Монро е била жертва на витаминната бомба. Дали е знаела за нейния състав? Тя е взимала антидепресанти и приспивателни, но в комбинация с още един опасен химически коктейл, това вероятно е било бавноубиващата я скръб по невъзможната вечна младост и елегантен външен вид.

Холивуд създаде нереалистични представи за стандарти за красота, които в комбинация с финансовия натиск създава бързите решения на всеки проблем. От витаминна бомба, през хапчето фен-фен, през добавянето на кленбутерол във водата – всички тези химически съставки са били използвани за лечение на дихателни проблеми при конете. Но с времето стандартите стават все по-високи и вече фигурите трябва да са изваяни, а в наши дни дупетата да са бразилски. Медицината създаде технологии, с които мазнините от една част от тялото се изсмукват и инжектират на желаните места и тази трансформация изглеждаше бърза, лесна, ефективна. Но така израсна цяло поколение, което се осланяше на естетическата медицина, но не взимаше предвид природните дадености на всеки отделен човек.

Стандартите на Холивуд винаги са били опасни, граничещи със смъртоносни. Така се стигна до ерата Instagram и кралицата на платформата Джесика Рабитс.

Легендарното хапче Оземпик направи възстановяването след раждането лесно като с магическа пръчка, дамите на средна възраст влязоха във формата си от гимназията, а много хора бяха способни да забравят ваксинацията на децата си, но не и следващия час за поставяне на ботокс във вечно младото си лице. И това вече далече не е само територия на Холивуд.

Оземпик е за всички

Дори лекарите не се замислят какво причинява вълшебното хапче, но сега все повече от тях проговарят – ендокринолози, кардиолози, диетолози  всички те споделят как са били подвеждани от пациентите за теглото им, което не е било над нормата, но са настоявали лекарите да им предпишат хапчето само и само да не напълнеят.  Страничните ефекти са гадене, хронична умора и отпадналост, която прави пациента толкова уморен, че няма сили да вечеря и пропуска едно хранене на ден.

Още по-опасното е, че досега не са правени изследвания как дългосрочно приема на лекарство за диабет, прилагано на недиабетици те отразява на здравето.

Още наглед безобидни практики, които всеки от нас прилага

 


Още по темата: