7 причини да си харесаш бар

мин. четене

Събота е. Авторът не е най-големият пияч. Никак даже.

Но ето 7 причини, заради които можем да си харесаме бар, и той да се настани в редовния ни график:

1. Централна локация

Човекът е стадно животно и независимо за колко алтернативни се считаме и колко искаме да сме различни, обикновено се отправяме където са и другите. Като една развълнувана овчица искаме и ние да сме част от парти кошарата. А тя обикновено е в центъра на града.

Там е мястото, където можем в рамките на няколко часа да обиколим повече от един бар. Централна локация означава лесно достъпна с градския транспорт или поне еднакво далеч от всяко място на града. Съответно превозът е по-лесен и това намалява изкушението да направиш възможно най-бавноразвиващото се и опасно нещо на планетата – да караш пил.

Снимка: Rondell Melling from Pixabay

2. Не е супер популярен

Ценим много повече местата, на които не ходят всички. Съответно това намалява шансовете да попаднем на тълпа като халюцинациите в „Страх и извращение в Лас Вегас“. Не толкова „вървежните“ барове са обикновено движени от хора, които гледат с любов на мениджърската дейност и това се просмуква във въздуха и остава у хората усещането, че са у дома.

Баровете, които не са обичайният за тълпата избор, винаги имат белези, отличаващи стила им от другите.

3. Барманите

Барманът е туптящото сърце на бара и ролята му не може да бъде надценена. С една усмивка или правилната дума той може да ви оправи вечерта или поне да повиши вероятността за оправянето ѝ. И не, тук не говорим за някакво алкохолизиране, а за човешко общуване на бара.

Снимка: shooterbenjamin from Pixabay

С ненатрапчиво поведение, добър хумор и интересни истории, барманът може да бъде перфектната компания, дори в бара да сте само двамата. Но ако е препълнен, не го занимавайте с нищо отвъд поръчките…

Освен, че е дружелюбен и с характер, научил е редовните клиенти по име, добрият барман винаги ще ви помогне да изберете питие, ако не знаете с какво точно да си отпуснете възприятията. Но най-вече ще спре да ви налива, когато види, че забравяте как да си ползвате краката или пропускате солидно количество гласни, докато говорите.

Има още...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: