7 български подкаста, които си заслужава да слушате

мин. четене

Чудили ли сте се кои са най-слушаните подкасти от България? Ето нашите топ предложения!

Свръхчовекът с Георги Ненов

Разбира се, няма как да започнем без най-известния български подкаст, който има цели 240 епизода! Ако искате да научите повече за историята успели хора, то слагайте слушалките и започвайте да слушате епизодите. Всеки вторник Георги говори с иноватори, предприемачи, мотиватори, творци и хора на изкуството, а те споделят личния си опит. Ако искате да живеете живота на мечтите си, както казва Георги, то тогава този подкаст е за вас.  

Непознатият подкаст

Водещият Петко Кралев внимателно избира своите гости за всеки епизод. Винаги можете да се насладите на приятен и интересен разговор, като всеки от гостите разказва за предизвикателствата и успехите си. Ако търсите позитивен и вълнуващ подкаст, то Непознатият подкаст е за вас.

Вярваш или не с DIA 

Ако се интересувате от историите на хората на изкуството в България, то това е подкастът! DIA обсъжда с гостите си всякакви теми от живота, например как да се държим на първа среща. Този подкаст е комбинация от интересни личности и не толкова обсъждани теми, които със сигурност ще направят деня ви по-приятен.

2&200 podcast

Този подкаст се отличава с това, че освен аудио има и видео заснемане на епизодите и можете да го гледате и в YouTube. Любителите на книгите ще се зарадват на рубриката „Книга, филм, събитие“, в която всеки гост препоръчва своите фаворити и разказва защо. Създателите му Орлин Милчев – Атила и Цветомир Цанов, коментират теми свързани с политика, философия или изкуство. Все интересни разговори, които препоръчваме да чуете.  

Говори интернет

Ако се интересувате от технологии, а също и от нещата от живота, то чуйте няколко епизода от този подкаст. Водещи са Владимир Каладан Петков и Еленко Еленков (IT специалист и проджект мениджър), които са едни от пионерите на българския интернет. Те винаги представят интересни за широката публика теми. Епизодите започват от 2017, така че със сигурност можете да откриете поне няколко вълнуващи теми, които да си пуснете. 

Създателите

Този подкаст е посветен на дигиталната екосистема в България и задължително трябва да се чуете поне един епизод. Обогатяващ и завладяващ, той е подходящ за всеки, който се занимава или работи с дигитални технологии. Гостите ще ви запознаят с най-добрите дигитални проекти в страната, както и за трудностите при реализирането им. Подкаста се води от Жустин Томс, Горица Белогушева, Силвина Фурнаджиева, Хелиана Велинова, Мая Цанева  и Стилян Ринков.  Тази комбинация е гаранция за качествени, съдържателни и иновативни подкасти. От епизодите ще научиште защо е важно да гледаш не само собствения си бизнес, а да умеете променяш самата среда (особено дигиталната).

Непримиримите подкаст

Ако имате нужда от ударна доза мотивация, то пуснете си епизод от Непримиримите. Както името предполага, ще се срещнете с борбени личности, които правят всичко по силите си, за да сбъднат мечтите си. Няма нищо невъзможно и това се доказва от историите на гостите. Интересното при този подкаст е, че създателят Мирослав Филков, задава въпроси, на които досега не е отговорено - така разговорите стават  практика уникални в публичното пространство. Точно това придава автентичност, спонтанност на диалозите. За хората, които търсят чиста доза мотивация - това е подкастът. 

 

 


Още по темата: