2021 г. е най-стресовата година, а най-гневни са в Ливан

мин. четене

Близкият Изток от десетилетия е размирна зона и това се е отразило на емоционалното състояние на местното население. В изследване на „Галъп“ за емоционалните настроения на хората по света, най-голям процент на изпитващите гняв са в Ливан – 49 % от анкетираните, на второ място е Турция с 48 %, на трето са Афганистан и Иран с по 46 %, изпитващи същите емоции.

В същия регистър на гнева са и други страни от Азия:  Йордания – 35 %, Индия 34 %, Пакистан - 31 %. 

Според "Галъп" 2021 г. е изместила 2020-а като най-стресиращата в съвременната история: 41% от възрастните по света са заявили, че са преживели много стрес през изминалата година. 

Българите - в златната среда

Изненадващо, нивата на изпитващите гняв в България са изчислени на едва 16 %, като само преди десетилетие българите бяха сред най-гневните нации в света. Изследването на „Галъп“ изчислява и други емоции сред нациите като тъга, стрес, тревожност, физически болки, но и наслада, отпочиналост, научаване на нещо ново и интересно, смях и веселие, отношение с уважение.

Друга изненада в проучването е, че нивата на изпитащите гняв в Украйна са

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: