Заешко ухо, зебра и лазаня в туба за паста за зъби - има такова меню

мин. четене

Може би защото и без това е толкова вкусно, но като цяло не се правят много радикални експерименти с италианска храна. С изключение на онзи катастрофален за мнозина инцидент, когато някой е сложил за първи път ананас върху пица. Ето защо причудливите творения на младия италиански готвач Валерио Браски предизвикват истинско вълнение в Рим. 

Безспорният хит обаче е тубичка за паста за зъби, пълна с лазаня.

24-годишният Браски разчупва границите на класическата кухня в Ristorante 1978, място в списъка на гидовете на "Мишлен" в шикозния квартал "Триест Саларио" на италианската столица, с надеждата да изненада посетителите, да ги почерпи с нови вкусови усещания и да обърка очакванията им.

"Желанието ми да експериментирам със смели нови вкусове и измислици чрез създаване на нови комбинации е безкрайно. Няма граници в кухнята и вярвам, че трябва да сте отворени за всичко", казва Браши пред CNN.

"Искам клиентите ми да бъдат изумени при вида на моите ястия и след това да осъзнаят, след като са хапнали първата хапка, че разпознават този вкус като лазанята, каквато баба им е правила всеки уикенд."

Италианците казват, че "яденето започва с очите" и със сигурност си струва да се насладите на снимките на някои от необикновените творения на Браски. А може и това да промени плановете ви за пътуване и пътешествия и да включите Ristorante 1978 в набелязаните цели. По всичко личи, че би си заслужавало. 

Миди в планктонова пяна

Това ястие позволява на посетителите да се насладят на менюто, което китовете ядат всеки ден: истински планктон. Браски го внася от Испания и го подправя с шоколад. Печени миди, гарнирани с какаови зърна, плуват в легло от зелена планктонова пяна. Осмелявате ли се?

Продължава на следващите страници...


Още по темата: