ONÀ - ресторант от висок клас в едно северозападно село

мин. четене

Филип Захариев е готвач, пътешественик, автор на книги, фотограф, но най-вече той е мечтател. Това си личи от последния му проект, който го позиционира в най-бедния регион не само за България, а за Европейския съюз като цяло. И именно там, във Видинско, в своето родно място Филип предлага fine dining изживяване, а по всичко личи, че го прави успешно.

Село Стакевци до Белоградчик е новата гурме точка в страната, която все по-активно привлича и чуждестранни посетители. Нещо, за което българският Северозапад отдавна мечтае. Мястото носи духа на района и се казва ONÀ, има си и собствен хаштах: #онаенасекъде.

"Искам да разкажа и да ви покажа как за 24 часа отиваш до село Стакевци. Минаваш 263 км за около четири часа и… Вечеряш в една сбъдната мечта на един прекрасен, млад човек!", пише една от посетителките, Екатерина Лашова, която е и създателка на впечатляващите съдове от керамика, в които ще ви сервират, щом посетите Она̀. 

"На една огромна маса с изненадващо хубава компания, която е подарък от съдбата, а всички са по търлици и се наслаждават на този момент."

"Събрала ни е силата на кулинарното майсторство на Филип Захариев", завършва разказа си Екатерина. Нека разгледаме мястото през нейните фотографии - една галерия, събрала топлината, уюта, а някак си дори и вкуса на Она̀ - съкровището в Северозапада, което разкрива една чисто нова гледна точка за района. Мястото е толкова напредничаво, че дори можете да платите с биткойн. 

Филип в ролята на домакин. Снимка: Екатерина Лашова

"Неведнъж сме казвали, че нашето най-голямо богатство, са нашите гости. Макар и "на майната си", в края на северозападния край, ние имаме щастието да сме притегателно място за чудни хора от всички краища на страната, както и много чужденци. Така, хем живеем на село в мир и спокойствие, хем се чувстваме космополити", пише Филип от страницата на заведението.

Разгледайте галерията и побързайте да резервирате своето кулинарно приключение "на майната си". 

Снимка: Екатерина Лашова

Продължава на следващите страници...


Още по темата: