На басейн в София и околността - разхладата е възможна!

мин. четене

Горещините на юли и август са точното време за  басейн. За щастие, София има много водни ресурси и места, където разхладата и откритите пространства са достъпни, така че – събирайте багажа, взимайте банския и слънцезащитния лосион. Макар някои от старите градски къпални да не работят, за голямо съжаление на софиянци, ето няколко водни зони в и около столицата, които препоръчваме:

Плувен комплекс „Възраждане“

Насред града – в парк „Възраждане“ – изникна  комплекс с най-разнообразни услуги. От външен басейн с водни пързалки и атракции, вътрешен басейн, до различни спа процедури, масажи – това място има какво да предложи за всеки. Мястото е много популярно през уикенда и там се извиват опашки, тъй като има ограничен капацитет,  а желаещите са много.

Билетите са с различна цена според възрастта и времетраенето на посещението. Важно е да знаете, че цената спада след 15:00 ч., но и тогава опашките са впечатляващи.

Ето как да се ориентирате в мястото и цените.

Басейн „Виктория“

Също в центъра на София –  на бул. "Пенчо Славейков" – басейн „Виктория“ комбинира спокойствието от релакс зона и възможност да комбинирате работа и забавление. Все по-популярното "изнесен хоум офис" дава възможност направо да работите по бански на шезлонг и да поръчате разхладителна напитка. Входът е отделен от ресторанта, който понастоящем стопанисва басейна.

Имайте предвид, че цената на билета е различна в делничните дни и през уикенда, когато има повече посетители и струпване на хора. Басейнът обаче е само един и няма детска зона.

Цените и локацията – вижте тук.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: