Кухня за бохеми

мин. четене

В морето от заведения в центъра на София става все по-трудно да намериш нещо различно, където да хапнеш нещо ново или да опиташ нов коктейл в приятна компания. Встрани от градския лукс на най-тренди кръчмите, се появи едно местенце, което е запазило бохемския дух на Стара София, но с нов световен туист.

На мястото на легендарния столичен клуб „Севастопол“ днес се кипри Bohemian Hall – фууд корт, където световната кухня си прави среща. Еднопространственото място е хитро направено като вътрешен двор, където има отделни щандове за различните кухни – може да си вземете суши, пица и италиански специалитети като прясна паста или равиоли, например, киш, палачинка с различни плънки или пък нещо сладичко от сладкия щанд, от който всеки път се чудя кое по-напред да си взема. Има интересни предложения за ценителите на бирата и коктейлите или на греяното вино, което така добре влиза в хладните есенни вечери!

И тъй като зимата е на прага ни, препоръчваме да си вземете рамен – азиатската супа с нудъли с или без месо, която стопля и тялото, и душата!

Най-хубавото тук, е че ако сте в разнородна компания, Bohemian Hall може да задоволи всеки каприз, - от онзи, който държи да яде бургер със сладолед, а другият е фен на хавайските предложения. 

В Bohemian Hall има всичко в приятна винтидж обстановка без претенции. Старата настилка на черно-белия под е запазена, както и мебелите в стил 30-те години на 20-и век. Отделните сепарета създават известна отделеност, но все пак, ако искате интимна среща, имайте предвид, че мястото е доста шумно и се превръща в голяма говорилня, особено, ако се изсипят тълпите от близките НАТФИЗ и театрите наоколо. Работното време е до 22 ч.

Ценовият клас е $$.

Още предложения в стил "От града"

 


Още по темата: