Демогоргон паста и гофретите на Илевън в Stranger things кафене

мин. четене

Демогоргон паста, или Хамбургерът на Илевън - това е само част от менюто в тематичното кафене Stranger Pronto в Токио в стила на хитовия сериал Stranger Things на Netflix. То отвори наскоро през лятото и има лимитиран живот до края на декември заради ексклузивния договор с Netflix затова, ако сте в района на Токио, побързайте с резервацията.

Менюто е в типичен американски стил, но ястията са били включени в сериала, обясняват създателите на кафенето. 13 лимитирани ястия за ценители очакват да бъдат поръчани, като например любимите гофрети на Илевън - струват 800 йени или сладоледа, вдъхновен от страстта на Дъстин към шоколада, за  1300 йени.

В менюто има и някои неконвенционални неща като черната "Демогоргон паста" за 1650 йени, в което резените говеждо са подредени така, че да приличат на глава на чудовище. Собствениците се шегуват, че ястието е много по-симпатично в чиния, отколкото на екран. 

Ако бързате, може да поръчате храна за вкъщи в стила на 80-те години - млечен шейк или шейк "Тъмната страна" с мока, който се поднася с демогоргонска сламка. 

Но не става въпрос само за храна и напитки. Тук феновете може да си направят снимки с тематични сюжети от реквизита на сериала и да се потопят изцяло в атмосферата му. Може да си купите и значка, с която да обявите на всички, че сте фен на Stranger Things, ако вече не сте го направили другояче, което се съмняваме. 

За посещението е необходима онлайн резервация поради огромния интерес и ограничения брой места. 

Още легендарни места по света:

 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: