Бузлуджа става туристическа атракция

мин. четене

Каква е тази чиния на върха на планината?, питат чуждестранните туристи, посетили района на Средна Стара планина. И с високо вдигнати вежди попиват новината, че това е останка от комунистическото време в България, когато на върха на Балкана са се събирали политически лидери, за да обсъждат важните неща за Народната партия и държавата. 

И ако досега това място беше достъпно само до пътя и разрушения плац, плановете са Бузлуджа да се превърне в туристическа атракция. Нещо повече - за това вече помогна Рита Ора, която снима свой видеоклип на култовия връх, а ЕС обяви новите си приоритети за дисонантното наследство и Бузлуджа е точно такъв тип обект. 

Областна администрация Стара Загора спечели финансиране по проект „Недвижимо културно наследство“ към Министерството на културата, като парите ще са за извършване на необходимите дейности по отваряне на монумента Бузлуджа за посетители. Това съобщи арх. Дора Иванова, председателка на фондация „Проект Бузлуджа“ на пресконференция в община Казанлък. 

Още за бъдещия туристически обект Бузлуджа вижте тук:

 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: