“Бар ЗаЗдраве” - нетрадиционен ваксинационен център отваря в София

Позакъснялата ваксинационна кампания у нас малко по малко набира скорост, но официалните статистики сочат, че все още много хора не могат да вземат решение относно личната си имунизация срещу Ковид-19.

И докато гражданите все още се лутат в морето от противоречива информация, няколко частни организации, сред които рекламна агенция McCann, Медицински център “Ориндж” и дузина популярни столични заведения решиха да вземат нещата в свои ръце и създадоха първи по рода си своеобразен “Бар ЗаЗдраве” – място на което всеки може да отиде, да зададе въпросите си по отношение на ваксините обстойно, да изпие чаша топъл чай и да направи своята имунизация.

“Бар ЗаЗдраве” отваря врати утре, 16 декември, на адрес ул. "Шипка" 23 в София, а на събитието са предвидени и допълнителни изненади за посетителите.

“Целта ни е да поднесем по-ясна информация на хората, да направим един нестандартен ваксинационен център, който е уютен и приятен.

Всеки посетител ще получи чаша чай, ще може да зададе всички свои въпроси спокойно и ще му бъде предоставена най-изчерпателна информация. Искаме да зададем посока, в която хората се да чувстват комфортно и да не се страхуват от ваксините.“, обясниха ни от McCann, инициатори и домакини на събитието.

Медицинските екипи и ваксините са подсигурени от медицински център „Ориндж“ – които са в списъка на оторизираните от Министерството на здравеопазването дружества, имащи право да правят изнесени ваксинационни центрове. 

Идеята на “Бар ЗаЗдраве” е да мотивира гражданите да се ваксинират и чрез допълнителни стимули – талони за отстъпка, предоставени от партниращите на инициативата заведения сред които ресторант La Bottega, ресторант Cinecitta, бар К.Е.В.А., ресторант Hamachi, бар Jazu by Hamachi, ресторант Mediterraneo, One More Bar, бар Петък, бар SODA, ресторант Троянците.

„Мотото ни е „Ела да се ваксинираш при нас „за здраве“ и после може да отидеш на заведение и да си кажеш „Наздраве!“, уточняват от рекламната агенция.

Нетрадиционният ваксинационен център стартира дейност утре (16.12) и ще работи до 22 декември. След празниците „БарЗаЗдраве“ ще отвори отново врати на 4 януари 2022.

В работни дни центърът ще работи сутрин от 8:00 до 10:00 часа и вечер от 17:00 до 20:00 часа, като времето е съобразено така, че желаещите ще могат да го посетят в извънработното си време. През уикендите работното време е от 11:00 до 19:00 часа.


Още по темата: