8 любими заведения в Лозенец този сезон

мин. четене

Колкото и да се заричаме да не стъпваме повече там, уморени от многото хора, носталгията по селцето на Южното Черноморие винаги ни зове обратно. А, и трябва да признаем - с годините Лозенец малко или много надрасна своята пълна провинциалност и за добро или зло, все повече се облагородява. Тази година посреща гостите си с красив парк, на фона на синьото море, който успешно оползотворява иначе съсипаното място зад централния площад, известно с огромния си надпис Supermarket.

Нямахме време да обиколим абсолютно всички заведения, но това, което видяхме, ни зарадва. Малко ни е мъчно за кухнята на Bytheway, която този сезон е заместена от три варианта готови wrap-ове. Важното е, че коктейлите са все така ненадминати, а всяко завръщане в бара е като завръщане вкъщи. 

Ако искаме да хапнем вкусно, има достатъчно местенца, които да ни посрещнат. Пред гореспоменатия парк от около месец има фуд корнър, обединил 4 различни фаст фуд/дринк концепции - суши, пица, пекарна и кафетерия.

Вярно, на големия плаж няма вече къде да се хапне прилично, ресторантът, заместил Mezze, дори няма да го коментирам, цените му също. Hasienda Beach e заместил Mood при плажните барове, но пък от този сезон в Мечата дупка има ресторант със същото име и от същите собственици.

Ето нашата селекция любими заведения, която не претендира за изчерпателност, но пък покрива целия спектър от заведения - ресторанти, барове, фаст фуд.


Още по темата: