5 от най-новите туристическите забележителности

мин. четене

Тази година светът сякаш се отскубна от ковид хватката (почни) и си припомнихме как живеехме преди 2020. Някои от нас откриват нови места,  други - нови заведения, разглеждат изложби и пълнят концертни зали. Ето няколко идеи от  Time Out с най-интересните нови забележителности за любопитните туристи през 2022 г. 

От епични музеи до незабравими музикални изживявания, изкуство и театър – това са най-готините неща, които  се случват навсякъде по света от началото на година.  

Разходка из хола на една ексцентрична легенда

Париж, Франция. Градската къща, в която прославеният и повече от противоречив френски певец Серж Генсбур прекара последните 20 години от живота си, вече е нещо като неофициално светилище на неговото наследство.

Снимка: Alexis Raimbault

Интериорът е напълно затворен за обществеността след смъртта на Генсбур през 1991 г., но следващата пролет най-накрая ще отвори врати като музей, посветен на живота и творчеството му. Проектът е ръководен от дъщеря му – актрисата и певица Шарлот.

Очаква се главната атракция да бъде известната ексцентрична жилищна зона на Серж, с пиано, арт деко бар и огромна колекция от скулптури.


Още по темата: