5 места в София, където ще откриете качествена крафт бира

мин. четене

Жадни ли сте? Знаете, благодарение на една българска интернет легенда, че водата съдържа микроби, пък и всеки друг ден можете да пиете вода. Дори краставицата съдържа 96% вода.

Днес обаче няма да си говорим за краставици, а ще ви изправим на няколко местенца в София, които могат да утолят жаждата ви. Не става въпрос за вода, нито за двулитровки. Тайната думичка е „крафт бира“ – едно студено и свежо „алилуя“ за отрудените ни пролетарски сърца.

Споделяме ви 5 места в София, където можете да се гмурнете в море от качествена крафт бира:

Vitamin B

Къде: ул. "Врабча" 24

С какво ни изненадват Vitamin B (течната закуска на София) напоследък – Alchemik Bewaffled, 11,5% десерт в кенче (предлагат го и наливен), наситен с шоколад, тонка, карамел и кленов сироп. Или Dear I miss you – пак в сферата на сладкарството, 10-процентово течно тирамису, което макар и студено, може да ни сгрее в студените зимни вечери.

Биреният бар е перфектното място да се изгубиш в палитра от крафт биричка, а вкусната им кухня, с която може да ги комбинираш също не е за изпускане.

Още пивки места на следващата страница...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: