3 места в София с най-вкусните палачинки

мин. четене

Кой не обича палачинки? Те са толкова любима закуска и дори си имат ден - Денят на палачинките, или Pancake day. Част от католическата традиция на Сирни заговезни - вторникът, който се пада 7 седмици преди Великден. Също като в православната традиция, това е последния ден в който могат да се ядат яйца, сирене и по-тежки мазнини, затова палачинката е естественото ястие, което събира всичко това в себе си.   

Но никога не е трудно за любителите на храната да си устроят собствен ден на палачинката. Подготвили сме ви кратък гайд за най-вкусните места за палачинки в София. 

Pantastic Pancakes

Ресторант само за палачинки, като в София имат две локации - на ул. "Ангел Кънчев" 10, недалеч от пл. "Гарибалди",  на бул. "Арсеналски" 2,  до метростанция Европейски съюз. И двете места са близо до пешеходни зони и паркове, затова ако искате винаги можете да си хапнете на лятна сянка сред природата. 

Менюто е изключително богато с палачинки във всякакви стилове - френски, американски и пр., от всякакво тесто – пълнозърнесто, дори специално протеиново. Изборът на пълнеж е на практика безкраен, с всякакви сладки и солени варианти - от сметана, кокос, шоколад, бисквити, до чедър, шунка и риба тон.
За любителите на нетрадиционното има и комбинация от сладко и солено - например шоколад със сирене. 

А мини палачинките с шоколад са наистина нещо, което дълго ще помните. 

 

Снимка: Фейсбук / Pantastic Pancakes

Вижте още на следващата страница...


Още по темата: