3 места в София, които ще ви вкарат във филма

Обичаме, когато нещата се мислят, а местата имат концепция. Едва ли има човек, който да не се съгласи, че интериорът има голямо значение. Огромно. По света има милиони примери с барове и други заведения, които са се превърнали в легенди само заради атмосферата си.

В Берлин, например локациите се надпреварват в това отношение, като там може да се вкарате в какви ли не фантастични сюжети – стиймпънк интериори, стени, изрисувани целите в графити, има дори бар, в който всички мебели са поставени… на тавана.

Уви, трудно бихме могли да ви ги покажем, защото в немската столица ревниво пазят концепциите и традиционно снимането с телефон или други фотографски пособия е строго забранено, затова по-добре не опитвайте.

В София обаче такова правило все още няма (или поне не ни е известно), а интересни интериорни места също не липсват! Днес решихме да ви представим три места с доста концептуален интериор, които ще ви пренесат в други епохи и реалности, все едно сте посетили снимачен филмов декор. Ето кои са те.

Бюфетъ

Къде: ул. "Екзарх Йосиф" 44

Започваме с едно изключително симпатично ресторантче, в което силно ви препоръчваме да се отбиете следващия път, когато планирате да гледате нещо в Дом на киното, защото се намира буквално на няколко крачи от него, малко по-навътре по ул. „Екзарх Йосиф“.

Посетите ли го, освен наистина вкусна домашно приготвена храна, ви очаква и един фантастичен интериор, чиято епоха трудно бихме посочили, защото там има буквално всичко. Всъщност, има си дума и това е сюрреализъм.

Атмосферата е наистина интересна и прекрачите ли прага, ще се озовете направо в музей на фантастиката – полилеи, всякакви ретро декорации, детски играчки, кълбета прежда, които висят от тавана, котки… виждали сме дори цял мотоциклет, който е паркиран върху плота. Не вярвате, че е възможно? Отбийте се в Бюфетъ.

Също така е важно да се отбележи, че собствениците много държат на органичните хранителни продукти

Хубавата храна е тази, която ни кара да се чувстваме добре и да изглеждаме привлекателно. За някои хора тя е начин да изразят това, което чувстват. В наши дни има изобилие от продукти, които обичаме да купуваме, но невинаги се замисляме как те влияят на здравето ни, защото доброто здраве е ключът към всичко останало. Яжте добре, бъдете щастливи и здрави!“, споделят от Бюфетъ.

Още фантастични места...

 


Още по темата: