3 идеални streef food места в сърцето на София

мин. четене

Приятно е, че когато си говорим за улична храна, вече нямаме предвид само "световна верига за бързо хранене X", чиито „кулинарни“ произведения ни носят хранителните качества на тухла четворка.

Street food местата са неразделна част от градската култура и в София се появяват все повече такива, които не само допринасят за артистичната атмосфера на града, но и ни дават възможност и ние плебеите да се докоснем до гурмето.

Ето 3 местенца в София, където може да намажем от вкусовите качества на уличната храна.

Street Chefs

На ул. „Алабин“ 39 е пуснала котва караваната на Street Chefs. Оттам се носи приятна музика и разбира се, миризмата на прясно приготвените им street food ястия. С романтичните лампички и графитите това място става и за позиране в Instagram (ако ви допадат този тип неща). Ние сме там за месото – и за явления като Street Dogz и Chefs Burger.

Посетете Street Chefs и се потопете в разтопен английски чедър и patty от 100% прясно телешко. Ако ни видите и нас там с пълна уста и ухилени до уши, не ни закачайте, защото сме се отдали на хранителна медитация.

Още street food на следващата страница....

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: