2 магазина за месо от висок клас, които предлагат продукти с доказан произход

мин. четене

За никого не е тайна, че консумацията на месо в България винаги е била значително по-висока, отколкото в останалите европейски държави. Повече от 34 килограма месо на човек от домакинство на годишна база, като основния дял се пада на свинското месо – близо 2/3, пилешко около 11 килограма, а телешкото и агнешкото са с едва килограм и малко над него.

За щастие, в последните няколко години готвенето става все по-актуално и модерно сред младите хора, които искат да експериментират, да опитват нещо различно и да откриват различни вкусове – отвъд стандартните за България ястия със свинско месо. Все по-голям интерес има към телешкото и агнешкото месо, но откриването на качествено месо от отбрани ферми, които държат на стандартите, отглеждат животните си на свободен принцип и с отношение и не ги тъпчат с антибиотици, съвсем не е лесна задача. Затова ви предлагаме две много добри месарници, които може да откриете в София.  

Vivenda

(ул. „Оборище“ 13 и  бул. „Черни връх“ 69-71)

Топ бутик за месо, в който ще откриете предложения с най-високо качество. Предлагат се продукти само от отбрани малки ферми, доказали се на световния пазар заради продукцията и качеството на отглеждане на животните, израснали в естествената си среда. Всички месни заготовки са специално обработени от професионалистите на Vivenda и са напълно подготвени за вас – не е нужно да сте наясно как се почиства или оформя месото, което искате. Достатъчно е да знаете какво ще правите и какво търсите. Телешкото, говеждото и агнешкото са на супер ниво, френч рак, Т-боун стек или рибай стек, всичко зависи от вас. В магазините може да откриете и разнообразие от продукти от мляно месо, субпродукти – език, шкембе, дробчета и мозък. Пилешкото и патешкото им са също на топ ниво, както и на доста приемливи цени. Честно казано, много по-добре да консумираме качествено месо, дори и по-рядко, отколкото месо с неясен произход, пълно с антибиотици и напълно неподдаващо се на обработка (особено когато говорим за телешко месо). Освен това във Vivenda се предлага и разнообразна гурме селекция допълващи продукти от най-добрите световни производители, първокласни кулинарни аксесоари и др., които може да се превърнат в перфектния подарък за всеки кулинарен ентусиаст.

Снимки: FB Vivenda

За автора:

Косара Чигирева

Коя е тя? Това и тя не знае... Опитва се, но все не може да се опознае. Дете, момиче или майка с две деца? Обичаща или ненавиждаща заобикалящата я среда? Принцеса или пепеляшка у дома? Предприемач, работник или просто домакиня? Сексуален инвалид или истинска богиня? Летяща или дишаща прахта? Усмихната или озъбена като смърта? Разумна или вятърничава? Модерна или обикновена жена? Зашеметяваща ил...

Виж профила

Още по темата: