15 от най-красивите улици по света

мин. четене

Да се загубиш сред красивите улици на някой интересен град или из китните малки селца извън шумните туристически дестинации е едно от най-приятните занимания по време на пътешествията. Навсякъде по света има красиви местенца и улици, но има някои, които са станали легендарни със своя особен чар и са още по-известни със снимките на туристите в Instagram.

Ето селекция от 15-те най-красиви улици по света, които може да планирате за следващото си пътуване:

1. Пътят на философа, Киото, Япония

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by よこむら@滋賀と京都の"素敵✨"を発信! (@yocoppucci_26)

Тази каменна пешеходна пътека с черешови дървета отстрани се намира между храмовете Джинкаку-Джи и Нанцен-Джи в Киото. Улицата е кръстена на двама японски философи от 20-ти век от университета в Киото - Хаджиме Танабе и Нишида Китаро, които са използвали този маршрут за ежедневните си разходки.

2. Главната улица в Рокамадур, Франция

 

Тази живописна улица се намира във френския регион Дордон. Намира се на скала, в която са разположени многобройни паметници и светилища. Град Рокамадур привлича много художници и поклонници, а Главната улица Rue Principale е посещавана от повече от милион посетители годишно.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: