10 прочути ресторанта в пещери по света

мин. четене

Пътешественици от цял свят и ценители на кулинарията и стилния интериор са склонни да пропътуват половината свят, само за да посетят различни ресторанти и заведения, които да им сервират силна доза екстремност. Може и да не е точно екстремност на мускулите, но със сигурност заведенията в пещера са едни от най-вълнуващите места, където човек може да седне на маса и да изпие изтънчено местно питие.

Ето селекция на 10 от най-прочутите заведения в пещери, които си пожелаваме всеки да може да посети, за да вкуси най-хубавото от живота:

 

1. Гранд Каньон Каверно Грото - Аризона

Ресторант „Каверно грото“ се намира на 150 м под земната повърхност в Гранд Каньон, Аризона, САЩ. Пещерата е на 345 милиона години и има достатъчно място за разполагането на луксозен дървен са подредени маси, застлани с бели покривки и луксозен порцелан. На общо 12-те маси се сервира типична американска храна като бургери, пилешко, стек, но има една специфика: за всяко хранене гостите имат едва 90 минути. След това трябва да освободят масата за следващите клиенти. В гостуването на ресторанта е включена и обиколка из пещерата, до която се стига с асансьор с височината на 21 етажа от наземната страноприемница до подземната атракция. Още по-интересното е, че ресторантът е разположен на историческия път Route 66.

 

2. Ресторант „Алукс“, Плая дел Кармен, Мексико

Плаж Кармен в Мексико е достатъчно известно място, което привлича туристите, но има едно скрито местенце от очите на посетителите. И ако не го знаете, няма и как да научите за него. Това е ресторант „Алукс“, до който се стига със специално такси от центъра на курорта. Там ви очакват маси за 250 гости и боядисани шарени стени, но обстановката е уютна и някак интимна. Пещерата е на 10 000 години и има няколко частни зали за ВИП посетители, пожелали да бъдат отделно от тълпата. Храната определено е скъпа, а атмосферата е луксозна и модерна. Ресторантът специализира в морските деликатеси, но и храна, повлияна от културата на маите. Сервитьорите също са облечени с костюми в стила на маите, а преди да ви настанят, има задължителна снимка на входа. Имайте предвид, че тази услуга обаче се доплаща допълнително с бакшиш.

 

3. Грота Паласезе, Полиняно а маре, Италия

Този луксозен ресторант е в класацията на топ заведенията в света и това може да се види по яхтите и лодките, които карат клиенти до пещерата. Заведението е сгушено в една от пещерите под градчето Полиняно а маре и сервира изискана средиземноморска храна, която се струва още по-вкусна на посетителите заради изключителната обстановка. Гостите могат да се насладят на 3-5- или 7-степенно меню, всяко от което започва от 250 евро, но гледката на тюркоазената вода, тихите вълни, плискащи се в камъка отдолу и звездите на небето правят картината съвършена италианска романтика. Тук се правят резервации с месеци напред, а посетителите споделят, че сервитьорите са по-луксозно облечени е се държат по-изискано от голяма част от посетителите. Друга специфика е, че тук не се допускат деца под 12-годишна възраст заради спокойствието на високото общество, което избира този ресторант за свои особени поводи. Ресторантът работи от май до октомври.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: