Журналистиката се сбогува с Нери Терзиева

мин. четене

Едно от най-ярките лица от българската журналистика и на телевизионния екран напусна завинаги ефира. Нери Терзиева почина на 70-годишна възраст след усложнения от диабет, лекуван в пловдивска болница, съобщиха близките й.

Колеги, политици, общественици изразиха съболезнования и споделиха своите впечатления от работата и срещите си с журналистката, която всички описват като много сърдечен, чист човек и голям професионалист. В дългия си професионален път Нери Терзиева работи в БНТ, създава първата редакция на Ефир 2, където започва да прави нов тип журналистика след идването на демокрацията. По-късно се заема и с преподавателска и менторска дейност, работи в телевизия bIT, а последният й професионален пост беше като PR на Overgas.

Депутатите почетоха Нери Терзиева с минута мълчание.

Ето и част от реакциите :

Петър Стоянов:

"Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. 

Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!"

Румен Радев:

„Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа. Тя посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея.“.

Мария Касимова – Моасе:

"Няма друга като Нери. Дължа й не само професионални ориентири и вкус. Дължа й топлината и силата, която ми даде едно време, защото и двете знаехме какво е да изведеш човек от тишината.

Милата Нери! Без нея ще е още по-нечовешко." 

 

Няма друга като Нери. Дължа й не само професионални ориентири и вкус. Дължа й топлината и силата, която ми даде едно...

Posted by Maria Kassimova-Moisset on Thursday, 2 June 2022

Слави Трифонов:

"Познавам много хора от цял свят, не само от България. Такава ми беше работата. И за много малко хора мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек.

Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма."

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: