Уди Алън: "Снимам последния филм в живота си"

мин. четене

Кинорежисьорът и легенда на Холивуд Уди Алън съобщи, че ще снима нов филм в Париж тази есен и това вероятно ще бъде последният му филм, предаде Ройтерс. 86-годишният Алън даде интервю за Алек Болдуин за кариерата и новата си книга „Нулева гравитация“, колекция от хумористични есета.

„Много голяма част от тръпката вече си отиде“, споделя кинаджията.

„Когато снимах филм, това отнемаше много време с много пътувания в цялата страна. Сега, когато снимам филм, работя няколко седмици в студио, може би 6 седмици или 4 седмици и готово. Тръгва по стрийминг платформите или се качва за гледане в облак. Това вече не ми носи радост.“

Предстоящият филм ще бъде 50-ият за Уди Алън, но той не разкри повече подробности около проекта. Носителят на 4 награди Оскар и режисьор на „Ани Хол“ и други комедии многократно отрича да е насилвал сексуално осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 г.

Много знамениточсти и влиятелни хора в Холивуд се отдръпнаха от Уди Алън след началото на скандала #MeToo от 2017 г., когато излязоха много случаи на сексуални посегателства в кино и арт средите в Съединените щати. HBO преразгледа обвинението срещу Алън в сериала от 2021 г. „Алън срещу Фароу“.

Алек Болдуин се появява в 3 от филмите на Алън, но не повдигна темата по време на интервюто, което беше излъчено на живо на страницата на Болдуин в Instagram.

В неделя Болдуин написа, че е проявявал Нулев интерес към нечии преценки и мръсни публикации от хората за планираното интервю с Уди Алън.

От трагичмния инцидент на снимачната площадка, когато Болдуин уби кинооператорката Халина Хътчънс, Болдуин стои в страни от същинската актьорска работа. Той сподели, че не е стрелял с пистолета и е съкрушен от трагичния инцидент, но трябва някак да продължи живота си.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: