Рок вокалистката, която ни кани на рожден ден: Светлана Близнакова - SEVI

мин. четене

Харесваме група SEVI, затова ще споделим празника, който ѝ предстои - 12-и рожден ден. Това е сериозна цифра и заслужава подобаващо отбелязване. Такъв е планът и на музикантите - очаква ни голям концерт и промоция на най-новото парче на групата "Hate You", създадено съвместно със световно известния канадски продуцент, звукорежисьор и автор на песни Кane Churko, който стои зад множество проекти на рок гиганти, сред които Five Finger Death Punch, Ozzy Osbourne, Papa Roach, Halestorm и др. На събитието за първи път ще бъде показан и видеоклипът към песента, в чийто сюжет се преплитат високи скорости, огън, адреналин и много емоции.

Датата е 19 март от 20:30 часа в Sofia Live Club. Специални гости на концерта ще бъдат HAMMERHEAD, които ще зарадват феновете с любими парчета на Metallica, а за финала са подготвили специална изненада. Обичаме изненади! И тъй като сме особено нетърпеливи, поканихме вокалистката и "фронтдама" на бандата Светлана Близнакова - Севи на виртуална среща, за да поговорим с нея преди рождения ден и голямата премиера. 

Кои са хората зад рок група SEVI и какво се случи през тези 12 години на сцена?

Севи: Като погледна назад, група SEVI е едно голямо семейство, една палитра, смесила почерка на всички хора, които за малко или много са били част от състава. В началото бяхме шест, после пет, сега сме четири. Толкова много истории, пътувания, разочарования, възходи и споделени успехи. Сякаш са не 12, а 22 години. Най-вече зад групата стои голямата вяра в нашата музика, подкрепата на феновете, приятелите и семействата.

Какво ви отличава като група? В какво се изразява вашият индивидуален стил?

Севи: Със сигурност феновете биха могли да отговорят по-добре на този въпрос. 

Но мисля, че в основата на нашия характер е способността да сме контрастни в идеите си и да не звучим като типична female fronted банда.

Може би поради големите различия в музикалните вкусове на всеки един от нас, някак сме събрали един многопластов образ, който явно ни прави малко или много различни и разпознаваеми.

Разкажи ми как дойде идеята за новия ви сингъл "Hate You"?

Севи: Главният виновник е "виновният" герой в новото видео, а именно вокалиста на Hammerhead – Ники Петков. Беше изпратил няколко сурови рифа на Рали, за да опитаме нещо заедно. Сред идеите внезапно се открои началната тема на "Hate You" и аз и Рали се запалихме веднага. Само за няколко часа оформихме скелета, Ники допълни с още идеи и накрая включихме Александра Зернер, за да завършим аранжимента. Много обичам когато песните се раждат толкова спонтанно, защото носят много силен заряд, който трае дълго време. 

Били сте на една сцена с групи като Evanescence, Black Stone Cherry, Europe и Doro. Как установихте контакт с продуцента на Ozzy Osbourne и Five Finger Death Punch и кога започнахте съвместната работа по "Hate You"? 

Севи: Мисля, че просто в един момент след 12 години по пътя се почувствахме готови за следващата стъпка. 

Натрупаният опит, биография и контакти също изиграха своята роля, а участието на Кейн пък ни даде ценна обратна връзка за стъпалото, на което се намираме към днешна дата.

Какво "добави" известният продуцент Kane Churko на новия ви сингъл? 

Севи: Въпреки че бяхме готови с аранжимента още преди да се свържем с Кейн, неговата намеса беше определяща за финалния и по-модерен облик на парчето.

Какво послание искате да отправите с тази песен, чиято премиера ще се състои в разгара конфликта между Русия и Украйна?

Севи: Въпреки негативната нотка в заглавието на песента, посланието далеч не е такова. Напротив, тя шеговито загатва за тънката граница между любовта и омразата и вечната битка между доброто и злото. Надяваме се искрено обаче подобни сценарии да останат само в сферата на художествената измислица.

От тийзъра на видеото става ясно, че сте снимали в автоморга. Ще ни издадеш ли малко повече за историята на клипа? Има ли пряка връзка с текста на песента "Hate you"?

Севи: Това беше идея на режисьора Никола Копаров, която имаше за цел да представи място в пълен контраст с основната локация, на която се развива действието, а именно автомобилната писта в Калояново. Дълго време търсихме идеалната локация, и съвсем случайно попаднахме на въпросната автоморга, скрита във вътрешността на село Труд. Пред нас буквално се откри декор от холивудски филм: планини от смачкани стари автомобили, двигатели и стари части. Нямаше как да не снимаме там. Екипът на автоморгата ни съдейства през цялото време, а аз имах възможността да разгърна яростта на своя образ, чупейки и унищожавайки различни части от автомобили.

Продължава на следващата страница...


Още по темата: