Почина основателят на "Бон Джоуви"

мин. четене

Основателят на рок групата „Бон Джоуви“ – басистът Алек Джон Суч, почина на 70-годишна възраст, съобщиха от бандата.

Суч свири с тях от 1983 до 1994 г., когато бяха създадени хитовете като You Give Love a Bad Name, Livin' on a Prayer и Bad Medicine, съобщи BBC.

Познавачи приписваха заслугата именно на Алек Джон Суч за сформирането на „Бон Джоуви“, а в групата го наричаха „дивия, изпълнен с живот“.

„Алек беше неделима част от групата. Честно казано, намерихме пътя един към друг чрез него“, написа в Twitter Джон Бон Джоуви.

Приятел от детството на барабаниста Тико Торес, Суч довежда китариста и автора на песни Ричи Самбора и така постепенно групата се заформя. "Днес тези специални спомени предизвикват усмивка на лицето и сълза в очите ми. Много ще ни липсва“, разказва фронтменът на групата.

Роден в Ню Йорк на 14 ноември 1951 г., Алек Джон Суч става позната фигура на музикалната сцена в Ню Джърси, отбелязва Асошиейтед прес. Първоначално басистът свири в групата The Message. Но тогава работи и като мениджър на балната зала Hunka Bunka в Сайървил и отговаря за резервацията на Jon Bon Jovi & The Wild Ones. Така се запознават и по-късно сам се присъединява към бандата.

Суч е по-възрастен от колегите си от групата, както отбеляза години по-късно в интервю за The Asbury Park Press.

„Звукозаписната компания лъжеше за моята възраст. Бях на 31, когато се присъединих към групата. Бях с едни 10 години по-възрастен от останалите. Спомням си, че сестра ми се ядоса, че вестниците ще я описват като моя по-голяма сестра, а тя в действителност беше по-малка“, разказва басистът историята на групата в предни интервюта. По думите му, именно разликата във възрастта е причината в крайна сметка той да напусне групата.

"Когато бях на 43, започнах да прегарям. Чувствах се като на работа, а не исках да работя. А истинската причина да стана музикант е, защото не исках да ходя на обикновена работа и накрая се случи точно това", казва басистът.

След напускането на Суч, басист в „Бон Джоуви“ става Хю Джон Макдоналд. Но при въвеждането на бандата в Залата на славата на рокендрола през 2018 г., Суч се присъедини отново към групата за радост на феновете от цял свят.

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: