Манескин: "Славата не е лесна за понасяне!"

мин. четене

Звездата на „Манескин“ изгря преди година, след като спечелиха „Евровизия“ и от тогава шеметният им успех ги понесе на безспирното влакче на изявите. Нагоре и надолу по целия свят от Европа до Америка - всички искат „Манескин“ да свирят при тях. Четиримата от Рим, които пробиха с песни на италиански в англоезичната крепост на рок музиката са повече от свежа сензация, но цената за стремителния им успех е:

„През изминалата година спахме в нашите си легла много рядко. Не повече от 10 нощи за една година“, казва басистката Виктория де Анджелис, но споделя, че точно за това са мечтали през всичките години, когато са изграждали бандата, свирели на улицата, записвали песни от нищото в мазета – импровизирани студиа, но винаги са вярвали в успеха си.

А за нас те станаха звезди с едно премигване на очите. "Манескин" са Дамяно Давид - вокал, Виктория де Анджелис - бас, Етън Торкио - ударни и Томас Раджи - китари. В интервю за BBC ето как описват изминалата шеметна година на музикалната сцена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kat ☆ (@ethantorchios)

>

За първата си изява на финалите на „Евровизия“ разказват, че са били много притеснени. Развълнувани, но и много притеснени. Чудят се как да подходят, но в крайна сметка:

- Дамяно: Имахме само една песен време да покажем какво можем пред света. И тогава ми остана само едно решение – да се потопя в музиката и да й се отдам, защото толкова много обичам това, което правя. И спечелихме!

Итън видя Господ тогава, помните ли как камерите следиха смълчаната му реакция.....

Но успехът не се дължи само на една песен. „Манескин“ спечелиха със Zitti and Buoni, но след това извадиха кавъра на Beggin и I Wanna Be Your Slave, които достигнаха до Топ 10 едновременно в класациите в Европа и Америка, което е невероятен успех, постиган само от Rolling Stones!

- Виктория: За нас всичко стана много естествено, защото като отидохме на „Евровизия“ вече имахме не само една песен, а цял готов проект. Затова хората продължиха да откриват още и още от нашата музика и да ни следват в социалните мрежи. 

- Дамяно: Успехът на Beggin беше много изненадващ, защото не правихме никакви промо и реклами на песента. Просто стана вайръл в Tik Tok и след това избухна по целия свят. В началото бяхме малко смутени: Как така един кавър на старо и много познато парче ще стане толкова известно в нашата версия? Но като видяхме броя на харесванията и слушанията в Spotify, си казахме „Ок, явно сме добри“.

Дуетът с Иги Поп

И тогава идва поканата на Иги Поп да запишат заедно парчето I Wanna Be Your Slave. През август 2021 кръстникът на пънка се влюбва в младата рок банда от Италия и иска да запише песен с тях.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: