Depeche mode осиротя завинаги

мин. четене

Анди Флетчър от „Депеш мод“ завинаги напусна музикалната сцена.

Майсторът на клавишните в триото е починал на 60-годишна възраст, съобщиха от бандата в социалните мрежи. Дейв Геън и Мартин Гор написаха: 

"В шок сме и сме превзети от скръб от неочакваната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството и партньор в групата“.

Флетчър е един от основателите на британската ню уейв и синтпоп група от 80-те „Депеш мод“ заедно с Мартин Гор и Винс Кларк. По-късно към тях се присъединяват Дейв Геън и Алан Уайлдър, а Кларк се оттегля в самостоятелен проект. Флеч остана завинаги верен на групата, въпреки сътресенията, напусканията на членовете, раздорите и наркоскандалите. Той винаги беше безупречен на клавишните, леко незабележим и тих, но живите му изпълнения винаги бяха на ниво.

Не се съобщават повече подробности за смъртта, но феновете по цял свят осъзнават, че докато всички очакваха нов албум, всъщност "Господ има голямо чувство за хумор" (а.к.а Black celebration) и вероятно  това е краят на любимата група. 

Благодарим за музиката, Флеч!

 

 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: