Чарли Парушев се завърна

Популярният български писател Радослав Парушев - Чарли  зарадва всичките си почитатели с нов  сборник с разкази. Компилацията, озаглавена „От тази страна на смъртта“ (ИК Колибри) може да се открие в книжарниците от петък.

Деветнайсетте истории, разказани в книгата, са жанрово нееднородни - представляват пъстра, леко маниакална група, която обединява историчното с дистопичното, сериозното и рационалното с чистата и донякъде вулгарна комедия.

В една нестандартна, философско-иронична и провокативна перспектива се преживяват ключови травматични събития от историята и настоящето на европейската цивилизация, на фокус са бюрокрацията и кичът, а така също падането на Константинопол, атентатите, Ковид кризата… И всичко това с едничката цел да направи читателя щастлив или поне по-малко нещастен.

Радослав Парушев е автор на сборниците с разкази „Никоганебъдинещастен”, „Животът не е за всеки”, „Смъртта не е за всеки“, „Само за напушени”, на романите „Преследване”, „Project Dostoevski”, „Отвътре”, „Изнасилени от чудеса“ и други.

 


Още по темата: