5 вълнуващи книги за… книги

мин. четене

Да намериш книга в книгата е особено вълнуващо – какво по-добро място за изследване на литературата от самата литературата? Ето защо ви предлагаме 5 книги, посветени на книгите, в които ще се потопите в магическия свят на фикцията и ще научите повече както за процеса по създаването на един роман, така и за неговата стойност.

„451 градуса по Фаренхайт“

Научно-фантастичната антиутопия е сред най-известните творби на американския писател Рей Бредбъри. За първи път е отпечатана в списание „Плейбой“ през 1953 г., а името на романа идва от физическото свойство на хартията да се самозапалва при температура 451 градуса по Фаренхайт.

Историята се развива в анонимен град и в неопределено бъдеще време. Системата е тоталитарна, консуматорското мислене не е просто насърчавано, а задължително, а четенето на книги е забранено. Има и специална група от пожарникари, които се занимават с издирването и изгарянето на книги. Срещу тях обаче се изправя група от хора-книги, които наизустяват най-големите класики в литературата, за да ги съхранят и предадат на следващите поколения.


Прочетете още…

За автора:

Каролина Касабова

Каролина е момиче, което живее по ноти. Сутрин пие кафето си с мляко и музика, през деня чува мелодии в клаксоните на автомобилите, в скърцането на трамваите по релсите, в стъпките на минувачите, в ремонтите на пътищата, във вятъра, който гали клоните на дърветата. Вечер пее в дует с голямата си любов - Града. Понякога му изневерява с някой самотен плаж или достолепен планински връх, но накрая вин...

Виж профила

Още по темата: