Вече и в София - спирки "по желание"

мин. четене

Столичната община въвежда спирки "по желание" от днес, 13 август, обяви във фейсбук профила си  зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев

Пътуващите с автобусите №1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат. Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане. Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери.  

В сайта на Центъра за градска мобилност ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки "по желание".  Кръстев посочва също , че през есента ще предложи на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат „по желание“ по примера на редица европейски държави, което според него ще повиши средната скорост на градския транспорт, ще се оптимизират разписанията и разходите по тези линии. С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване е намаляло с до 10 минути.

 

Въвеждаме спирки „По желание“ от 13.08 ‼️Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят,...

Posted by Кристиан Кръстев - Kristian Krastev on Friday, 12 August 2022

 


Още по темата: