Табели на български срещу джебчиите в Лондон

мин. четене

Властите в Лондон поставиха предупредителни табели на чист български език, съобщи фейсбук потребител. Постът му събра хиляди коментари, реакции и споделяния.

Конструкциите са отпечатани и поставени на видни места, предопределени за джебчиите, действащи в британската столица. Те сигнализират, че властите наблюдават, следят и записват грабежите, а за последствията и прилагането на силата на закона не се уточнява.

Законът във Великобритания предвижда до 7 затвор за джебчии, дребни кражби, разбиване на автомобили и обида на длъжностно лице като полицай, например.

За съжаление, наличието на такива табели в Лондон може да послужи само за доказателство за броя на набезите на сънародниците ни. Дали умеят да четат и дали табелите биха ги стреснали, можем само да гадаем.

 

Още новини от Лондон:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: