София ще има "Леден парк" подобно на Виена

мин. четене

За първи път София ще има свой собствен "Леден парк". Подобно на много градове в Европа, така и София ще има открита ледена пързалка. Новината бе обявена от Йорданка Фандъкова и Анатолий Илиев - зам. - председател на Фондация "София - европейска столица на спорта".

За целта множество от алеите на княжеската градина ще бъдат заледени, с множество завои и разклонения, предлагащи рядко удоволствие за любителите на кънките. Паркът ще бъде оформен по подобие на този във Виена и се очаква да отвори от 1 декември.

Миналата зима Пловдив също заледи части от централния площад и парк срещу пощата и предложи на гражданите подобна атракция.

Събитието е част от инициативата "Световна столица на спорта", която ще се проведе през 2024. Като София предстои да приеме титлата и знамето на тържествена церемония в зала 1 на НДК. Във връзка с инициативата общината развива множество спортни дейности и финансиране на клубове, както и дейности, с различни учебни заведения - като Националната спортна академия и Френската гимназия. 

 

Княжеска Градина

Posted by Flying Bulgarian - Въздушна Фотография България on Thursday, 14 November 2019

 


Още по темата: