София с нови спирки пътеводители

мин. четене

Ако чакате тролея на Ректората в София или на паметника „Васил Левски“, ще останете приятно изненадани от новите спирки. Те са по съвместна идея на Столична община с няколко чуждестранни посолства и са вид пътеводители и представяне на 4 европейски страни - Австрия, Грузия, Италия и Швейцария.

Спирките са стилни и полезни с богата информация за държавите и красиво оформление, граничещо с декор за филм. Проектът за спирките е на Петя Илиева от "Art for diplomacy".

За откриването на сполучливия проект съобщи районният кмет на община „Средец“ Трайчо Трайков, а първите пътници, чакащи градския транспорт на спирките бяха посланиците на 4-те европейски държави.

А усещането от красивите спирки-пътеводители може да изпробвате на Паметника Левски, Ректората, пл. „Вацлав Хавел“ и Операта в София.

Още градски истории:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: