Синя зона във Варна и в почивните дни

мин. четене

От 1 юли синята зона във Варна вече ще важи и през почивните дни, съобщи БТА като цитира общинското предприятие „Паркинги и синя зона“, Варна.

Правилата за платено паркиране ще са и с по-дълго работно време, коетозначи, че вместо платената зона да е но 19:00 чч., от 1 юли ще плащаме до 20:00 ч. Смяната на информационните табели в района на синята зона започва веднага. Очакваните приходите от платеното паркиране през почивните дни са до 2 млн. лева за година.

Добрата новина е, че варненци и гостите на града вече могат да оставят автомобилите си в зоната за цял ден на цена от 16 лв. Като това ще става с само чрез мобилно приложение. Софтуерът за новата услуга ще бъде готов най-късно до края на юли 2022 г.

Зелена зона ще бъде въведена във Варна до края на годината. Предстои да бъде обявен търг за проектирането й, а след това ще стартира рехабилитацията и очертаването на паркоместата в конкретните райони. В зелената зона автомобилите могат да остават до 5 часа, а не до 3, като е в синята.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: