Протест ще иска оставката на Фандъкова

мин. четене

Оставката на кмета на София искат от гражданското сдружение „Спаси София“ заради поредния зле изпълнен ремонт в центъра на София – този на жълтите павета.

"Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредният ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София!", пишат от "Спаси София" в призив за надпартиен протест за искане на оставката на Йорданка Фандъкова.

Протестът е насрочен за 12 октомври от 18:00 ч. пред сградата на Столичната община.

"София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на протеста защото без ново управление, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот", коментира лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

Както вече "От града" писа, изпълнителят на ремонта на жълтите павета ще бъде глобен със 100 000 лв, но нанесените щети не могат да бъдат възстановени.

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: