Пловдив е най-добрият европейски град за култура според Гардиън

мин. четене

Пловдив бе отразен в статия на световно известното списание The Guardian, като най-добрият град за изкуство и култура. В класация за 10-те най-добри градове за екскурзия, Пловдив бе награден с първо място в категория „ИЗКУСТВО И КУЛТУРА“. Пловдив отдавна събира сърцата на цял свят с красивите си сгради, постоянни културни събития и старата и интересна инсория. The Guardian описват старата част на града като „дом на цветни сгради от 19-ти век, чиито по-големи втори етажи се скланят един към друг. Сред толкова много античност, има много пространства за модерно изкуство.“, като препоръчват да се посети Галерия Sariev, за която наскоро писахме в Момичетата от града.

Освен стария град в статията е отразена и красотата на квартал Капана. Включен е цял списък със забележителни места, магазини и заведения, които всеки човек да посети. Специално препоръчват „най-търсеният ресторант в града, Pavaj, който използва пресни местни продукти за изискани версии на балканската класика. Неговите плодови ракии също са интересни за опитване.“

В класацията на Гардиън следват градове като Ла Коруня - Испания, Лион - Франция, Познан - Полша и др.

Като почитатели на красотата и магията на Пловдив, се радваме информацията за тези забележителни места да бъде разпространена в целия свят.

 

Цялата статия можете да прочетете в сайта на The Guardian.

 


Още по темата: