Нов ремонт блокира ул. "Шишман" и центъра

мин. четене

Вместо да е домакин на поредното издание на "София диша", знаковата централна улица "Шишман" отново е в плен на ремонти само месеци, след като там смениха тръбопровода със значителни затруднения за жителите на квартала. Новият ремонт започна преди дни и трябва да завърши до началото на учебната година, обещават от Столична община.

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите.

Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно, за да се осигури достъпа на учениците със старта на учебната година. След като се положи настилката на пътните платна, ще започне изграждането на нови тротоари.

Улицата ще остане отворена за движение и няма да е изцяло пешеходна, но паркоместата в по-голямата част ще се запазят. Желаещите в района настояват това да остане така. За да се придвижва ремонта, ще се работи улица по улица, съобщи районният кмет Трайчо Трайков. Първият участък от ремонта е от ул."Ген.Паренсов" до ул."Ген. Гурко". В този етап ремонтът ще включва и кръстовището с ул. „Юри Венелин“, както и отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“.

Ремонтът, предвиден да приключи за 5 месеца, включва и поставянето на ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване. Освен ремонта по ул. "Шишман", от район "Средец" следят и работата по дългоочакваният ремонт на тротоара на ул. „Алабин“, който трябва да приключи към края на следващата седмица.

Възложено е и изграждането на изкуствени неравности пред пешеходната пътека на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ при ул. „Виктор Юго“.
 

Други знакови ремонти в София, за които столичани следят:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: