Крафт бира фест вдига градусите в София

мин. четене

Този уикенд в София ще се лее много бира и то не каква да е, а крафт бира! Stroeja open air craft beer festival кани всички любители на пенливата течност така подходяща за лятното добро настроение да дегустират десетки видове краф бира от 14 различни български и чуждестранни пивоварни.

За още по-високия градус на настроението ще се погрижат и едни големи купонджии – "Уикеда", които ще забият на 9 юли. А в неделя сцената ще превземат младите гиганти от COOL DEN!

Входът е свободен, а вратите отварят в 11:00 ч.

Сред участниците на феста са Frik&S. Те са поверили производството в ръцете на майстор-пивовар Иван Карагьозов, който е и един от първите крафт-пивовари в България. Той се доверява на опита си и прилага световни практики на пивоварене с местни български билки и подправки, за да създаде неповторими вкусове бира. Занаятчийското пиво Frik&s продължава да привлича бирени почитатели от близко и далече.

Друга марка пивовари на феста е "Пивотека", която вече 9 години работи върху популяризирането на крафт-бирената култура в България. Брандът са сред първите, които внесоха бира от независими пивоварни от Европа и САЩ и проведоха многобройни събития, за да повишаване на културата и познанието за качественото занаятчийско пиво.

Така се роди Пивотека. Създадоха светло, лагерно пиво, леко за консумиране, но със силен и запомнящ се характер. Вдъхновение за този техен своеобразен дебют, почерпиха от българския фолклор и чешката пивоварна традиция, позната на публиката като „Хала“.

Заповядайте да намерите своя фаворит сред подбраните крафт-пивовари и да срещнете много съмишленици.

Ето и 5 места, където регулярно може да си набавяте качествена крафт бира:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: