Италианска филмова музика в Борисовата градина този уикенд

мин. четене

Този уикенд - на 3 юли в Борисовата градина ще звучи музика на Енио Мориконе и Нино Рота. И ако се чудите откъде идват тези божествени звуци, това е част от лятната програма на Софийска филхармония, която е подготвила обновена програма на концерта Dolce Vita.

Това е компилация от най-доброто от италианските композитори на филмова музика – любима на всички кино-и меломани. В програмата са включени още Стелвио Чиприани, Луис Бакалов, познати теми от филмите "Сладък живот", „Амаркорд", "Гепардът", "Осем и половина", "Ново кино "Парадизо" под диригентството и интерпретацията на маестро Григор Паликаров, съобщи БТА.

С този концерт филхармонията открива летния си сезон, който и тази година ще се осъществи на две сцени - в парк-театъра на Борисовата градина и в атриума на "Квадрат 500".

Какво още от културната програмата на София това лято:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: