Глоби и съд във Венеция за возене с моторизиран сърф

мин. четене

Двама сърфисти с моторизирани сърфове преминаха по Канале Гранде във Венеция за смут на местните и туристите в гондолите. Дръзката проява беше разгледана като провокативна и нарушаваща реда на града, заради което кметът Луиджи Бруняро наложи глоба за двамата нарушители. Дори обяви награда – безплатна вечеря за всеки, който даде информация за двамата издирвани. 

Все пак те бяха заловени и глобени, съобщиха местните медии, но кметът не даде информация дали е дал обещаната награда. Сърфовете на стойност всеки по около 25 000 евро бяха конфискувани. Градската управа е счела, че поведението на нарушителите не само е било в разрез с правилата и е било опасно за останалите участници във водния трафик, но е и било обидно за местните, тъй като нарушителите са се смеели високо на глас, снимали се с околните сгради и са демонстрирали неуважение към всички.

Ако градските прокурори успеят да докажат тази вина пред съда, двамата може да получат и по-сериозни наказания по обвинение за престъпление за уронване на престижа на града.

Моторизираният сърф е дъска за водни спортове с малък мотор в единия край. Често това е електрически мотор, вграден в самия сърф. Карането на такива превозни средства обаче като кану, падълборд или други средства като сал, например, са забранени на Гранд Канал във Венеция.

 

Все пак във Венеция са снимани едни от най-запомнящите се филми:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: