5 експозиции в Стария град в Пловдив, които да посетим безплатно

мин. четене

На 18-тото издание на Европейската нощ на музеите Старинен Пловдив ще предложи няколко свои експозиции безплатно. Пет обекта и едно специално събитие ще бъдат със "вход свободен", съобщиха от отдел "Култура" на Община Пловдив.

На14 май без вход ще можете да влезете в къща на д-р Стоян Чомаков – постоянна експозиция на Златю Бояджиев, Балабанова къща, Къща Хиндлиян , Римски стадион на Филипопол, Римски стадион на Филипопол – източен сектор.
Работното време ще бъде от 18:00 до 20:00 часа.
 
Концертът „Европейски композитори звучат в Европейската нощ на музеите и галериите" ще е от 18:00 в Балабанова къща. В него участват Жанета Стегарева - сопран, Андрей Найденов - тенор алтино, на рояла - проф. д-р Галина Апостолова. В програмата са включени дуети и солови арии от произведения на Г. Доницети, В. А. Моцарт и Д. Чимароза.

Тази година ще се проведе 18-то издание на Европейската нощ на музеите. От началото на инициативата през 2005 г. до днес, събитието привлича всяка година повече публика към все по-голям брой музеи, коментираха от отдел "Култура". 

 


Още по темата: