3 street art произведения в София, които си струва да видите

мин. четене

Микеланджело от 21-ви век не държи само четка. Той държи спрей, държи валяк. Почеркът му диша вече навсякъде из града – по трафопостове, фасади на жилищни сгради, училища, изоставени строежи, влакове. Цветовете му отразяват духа на времето.

Street Art е неразделна част от вибрацията на урбанизацията и неговите производни блестят сред градския пейзаж. С времето много артисти са оставили таланта си върху стените в София.

Споделяме ви 3 нови street art творения в София от последните месеци, които си заслужава да видите на живо:

„Изгрев“ на Arsek & Erase

На бул. "Хан Кубрат", бл.328 в "Надежда" се издига едно красиво момиче с череши 2 сладкопойни птици. Творбата на артистите от Arsek & Erase е наречена „Изгрев“ и е с площ над 150 кв. м – на стената на районната администрация. Символ е на свободата, младостта и хармонията с природата.

Нищо не е спряло Arsek & Erase да създадат в края на миналата година това невероятно произведение на изкуството - нито дъжд, нито вятър, сняг, студ или кратки срокове за изпълнение. Проектът е реализиран от Sofia Graffiti Tour по инициатива на СО – Район Връбница.

Вижте още от творчеството на Arsek & Erase ТУК.

Още улично изкуство на следващата страница...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: