100 000 лв. глоба за калпавия ремонт на жълтите павета

мин. четене

Умишленото увреждане на жълтите павета ще струва на изпълнителите на ремонта 100 000 лв глоба. Това постанови столичният кмет Йорданка Фандъкова, която сигнализира градската прокуратура по казуса, след като гражданското сдружение „Спаси София“ публикува видео, на което се вижда, че част от паветата са били рязани (с флекс), за да паснат и не е била спазена оригиналната концепция на редене, при която  всичките павета да останат цели.

По случая е повдигнато наказателно постановление по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, по който наложената глоба ще бъде по-висока. 

Концепция при ремонтите на компанията „Трейс Груп Холдинг“ липсва по начало, но въпреки това фирмата, близка до ГЕРБ, получава поръчката за ремонт на жълтите павета. А те са емблема на София и са поставени пред най-представителните сгради на София - парламента и храм-паметника Александър Невски.

Кметът на София постанови жълтите павета за архитектурно-строителна културна ценност на столицата през 2016 г., но столичани споделят, че центърът на столицата и извършваните ремонти не водят до нищо добро като изпълнение и визия. 

Казусът с жълтите павета щеше да е смешен, ако не беше тъжен: 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: