Хенри Кавил: Не ме замервайте с монети!

мин. четене

Звездата от „Вещерът“ Хенри Кавил предупреди феновете на хитовия сериал на Netflix, да не му хвърлят монета, ако го срещнат някъде.

Кавил, който придоби известност, след като беше избран за Кларк Кент/Супермен в „Човек от стомана“, получи и ролята на Гералт от Ривия в телевизионната адаптация на Netflix на поредицата от най-продавани фентъзи романи на Анджей Сапковски през 2018 г. Той се състезаваше за образа с близо 200 други актьори. Самият Кавил в реалния живот е запален геймър и фен на видеоигрите от поредицата.

В сезон 1 на сериала бардът Яскиер (изигран от Джоуи Бейти) композира песен в опит да направи Гералт по симпатичен на околните. Тази песен, Toss a Coin to Your Witcher („Хвърли монета на своя вещер“) се превърна в абсолютна сензация малко след излизането на шоуто през 2019 г., а също така продължи да поражда множество ремикси и кавъри.

YouTube се превърна в истинско море от хеви метъл, акустични версии и дори изпълнения на гайда на закачливата мелодия, различни варианти на песента дори започнаха да се нареждат в класациите за сингли в Обединеното кралство и Австралия.

Наскоро Кавил беше гост в BBC Radio 1, за да популяризира скорошното издание на сезон 2 на „Вещерът“. В част от интервюто му бяха представени поредица от забавни интернет коментари, един от които гласи: „Съжалявам за Хенри Кавил. До края на живота му, където и да отиде, хората ще му хвърлят монети“.

Попитан дали някой наистина го е правил, Кавил заяви, че никой все още не се е пробвал. И добави шеговито:

„По-добре не ме замеряйте с нищо. Ще ви замеря обратно!“.

Понякога границите между измислица и реалност наистина са склонни да се размиват за някои запалени фенове и редица актьори са били третирани като техните герои в реалния живот.

Лена Хийди, например, която изигра Сърси Ланистър в Game of Thrones, по-рано смяташе, че феновете често умишлено я избягват - „сякаш ще ги прокълна“.  Междувременно Ема Уотсън също разкри, че множество нейни състуденти са я засипвали с препратки към „Хари Потър“ по време на следването ѝ.

Като се има предвид впечатляващото телосложение на Кавил, (Хенри е както казваме на жаргон „доста нацепен“) може би феновете са твърде уплашени, за да си пробват късмета, хвърляйки монета към здравото момче.

Тъй като сезон 2 на „Вещерът“ вече е достъпен в Netflix, а сезон 3 е по своя път, може би друга закачлива мелодия на барда Яскиер може в крайна сметка да превземе интернет и да намали изкушението.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: