"В сърцето на машината" е новата БГ номинация за "Оскар"

мин. четене

След отпадането на филма на Зорница София „Майка“ като българска номинация за „Оскар“ за международен филм, новото предложение е „В сърцето на машината“. Това съобщиха от Националния филмов център. В комисията за подбора на участва и Мария Бакалова, първата българка номинирана за престижното отличие за ролята си в "Борат 2".

Филмът на Мартин Макариев да бъде новото българско предложение във филмовата надпревара, решиха и останалите членове на комисията: Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев, съобщиха от Националния филмов център.

„В сърцето на машината“ с участието на Александър Сано и Юлиан Вергов е драматичен трилър от 2022 г., който освен масовото одобрение на публиката, получи и награда „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. Лентата грабна и наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.

Филмът „Майка“ отпадна от напреварата за „Оскар“ поради прекомерно много английска реч в него. Той се радва на своята световна премиера в събота на фестивала „Златна роза“ във Варна, а от януари ще тръгне и по кината.

 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: